Erik Nilshammar

Erik Nilshammar, romanförfattare från Färila i Hälsingland. Han debuterade 2016 med "Apokalypsen i Storå", den första boken i en trilogi om Storå-Tarzan och folket på Vidderna. Del två, "Döden på Vidderna" kom 2017 och den avslutande ”Kungen av Gomorra” släpptes i november 2018. Detta glesbygdsepos utspelas sig i ett norrländskt inland där människor och förhållanden sällan är det som de till en början utger sig för att vara. Böckerna är fulla av humor, absurda händelser och oväntade vändningar, precis som det anstår en riktig skröna. Storåskrönan har av somliga beskrivits som en korsning mellan Torgny Lindgren och Åsa-Nisse. 
I juli 2020 släppte författaren novellsamlingen "Gammelgrav - 13 skymningsrysare" Såhär lyder baksidestexten:
"I det nordvästra hörnet av Hälsingland ligger bortglömda platser som gömmer dunkla minnen av det som en gång varit. Gammelgrav är en av dessa. En otillgänglig ravin som skär genom sandheden och mynnar ut i Ljusnan. Det sägs att där finns guld som vaktas av vittrorna. Guld som ingen tillåts hitta. Endast en tunn hinna skiljer oss från denna värld. Allt som behövs är en liten rispa för att det som en gång glömts åter ska göra sig påmint. Novellsamlingen Gammelgrav innehåller 13 vittnesmål om vad som händer när den tunna hinnan brister". 
Gammelgrav finns att lyssna på som ljudbok på Storytel, Nextory, Bookbeat etc. Poddversionen av Gammelgrav finns där poddar finns. En ny poddsäsong av Gammelgrav med 13 nya avsnitt är planerad till våren 2022. 
Under 2022 kommer den historiska kriminalromanen "Kråkmorsdalen" att komma ut på LAVA-förlag. Boken är den första i en serie på sju romaner om kronolänsman Forsbeck som utspelar sig i det tidiga 1700-talets Hälsingland. 


Aktuellt

 9 okt Bollnäs bokmässa
18 dec Ericssons bokhandel, Ljusdal 11-14
21 dec Helins bokhandel, Bollnäs 16-18.
© Copyright Chatterbox Productions